Itude logo

Cloud oplossingen

Itude maakt cloud oplossingen op basis van Amazon Web Services. Amazon Web Services (AWS) is de internationale marktleider op het gebied van cloud hosting. Itude doet sinds 2009 AWS development en beheer van maatwerk applicaties op AWS. Daardoor hebben we langdurige productie-ervaring met de belangrijkste AWS producten.

Amazon Web Services (AWS) maakt het zelfs voor kleine organisaties mogelijk om te genieten van enorme schaalvoordelen qua kosten, security, betrouwbaarheid en functionaliteit. Daar is echter wel een professioneel ingerichte cloud-oplossing voor nodig.
Itude doet sinds 2009 AWS development en beheer van maatwerkapplicaties en heeft daardoor langdurige productie-ervaring met de belangrijkste AWS producten. Itude doet AWS development en beheer waarbij operational excellence, security, schaalbaarheid, kosten, betrouwbaarheid en duurzaamheid geborgd zijn. Onze klanten variëren van startups die een kleine cloud-omgeving nodig hebben om sensor-data in te verzamelen tot bekende multinationals met vestigingen op meerdere continenten.

Hieronder enkele van de AWS producten en cloud diensten die Itude vaak inzet voor de ontwikkeling en hosting van klant-applicaties:

  • Angular en Vue web-clients op AWS S3 en AWS CloudFront
  • Node.js Applicaties middels AWS EC2 en AWS Relational Database System (RDS)
  • REST API’s middels AWS API Gateway, serverless AWS lambda’s, AWS DynamoDB en AWS Aurora
  • Event driven systemen middels AWS EventBridge, AWS SNS, AWS SQS
  • Monitoring omgevingen middels Grafana en AWS RDS
  • Workflow omgevingen middels AWS State Machines, AWS SES, AWS DynamoDB

AWS biedt meer dan 200 verschillende producten voor allerlei functionaliteiten. Dit kan een drempel zijn voor veel organisaties die willen starten met AWS. Om een concreter beeld te geven van de mogelijkheden volgen hieronder drie casussen.

 

 

1. De startup die sensoren maakt en de data in de cloud wil

Doelen
Een cloud omgeving waar sensoren data naartoe kunnen sturen. Een beperkt aantal rapportages kunnen maken en die later eenvoudig kunnen aanpassen. Minimale en voorspelbare kosten.

Oplossing
Een API die data van duizenden draadloze sensoren accepteert. Een monitoring dashboard dat automatisch berichten stuurt als een sensor uitvalt of kritieke data doorgeeft.

Gebruikte technologie
Een geavanceerd en uitbreidbaar monitoring dashboard in Grafana, gehost op AWS EC2.
Een API geschreven in javascript gebruikmakend van AWS Lambda en AWS RDS Postgres. De API kan eenvoudig schalen naar honderduizenden sensoren.

Doorlooptijd
2 weken

 

2. De afdeling die samen wilde werken in één dashboard

Doelen
Een online dashboard waar 25 medewerkers gegevens gestructureerd kunnen invoeren en delen met elkaar en eind-klanten. Voldoen aan de security eisen van de organisatie. Eenvoudig om later te integreren met andere systemen.

Oplossing
Een systeem met een REST API en responsive dashboard, geïntegreerd met een corporate Single-Sign-On component. Een integratie met een externe dienst om adresgegevens te verifiëren en verrijken. Het systeem verstuurt automatisch emails naar klanten van de afdeling.

Gebruikte technologie
Een web-dashboard geschreven in Vue, gehost op AWS S3 en AWS CloudFront. Een API geschreven in openAPI en Python, gebruikmakend van AWS API Gateway, AWS Lambda, AWS DynamoDB en AWS Cognito. Emails worden verstuurd middels AWS Simple Email Service (SES). Management rapportages worden gemaakt met AWS Athena. De gegevens worden in een Duits datacenter ondergebracht om aan GDPR (AVG) te voldoen.

Doorlooptijd
2 maanden

 

3. Core systeem van een multinational

Doelen
Secuur en betrouwbaar verwerken van duizenden complexe processen per dag. Eenvoudig kunnen opschalen naar 10x het volume. Omgaan met regionale afwijkingen in de processen.

Oplossing
Een systeem met een API, Dashboard en Workflow Engine dat automatisch schaalt tegen lage kosten. De API accepteert en valideert berichten van aanleverende externe systemen en start verschillende workflows op. De workflows zijn eenvoudig aan te passen en per regio te vervangen. De workflows wachten op verschillende webservice-berichten, EDI-berichten en handmatige invoer. Onderweg worden verschillende machine-learning applicaties gebruikt. Het eindresultaat van de workflows wordt in verschillende kern-plannings toepassingen gebruikt.

Gebruikte technologie
AWS API Gateway, AWS Aurora, AWS State Machines, AWS EventBridge, AWS SQS, AQS SNS, AWS Lambda, AWS Cognito, AWS S3, AWS Transfer family. Voor beveiliging AWS Web Application Firewall, AWS GuardDuty en AWS Security Hub. Een web-dashboard geschreven in Vue, gehost op AWS S3 en AWS CloudFront.

Doorlooptijd
8 maanden

 

Wilt u een cloud oplossing laten maken?

Neem contact op om meteen te starten